Monday, October 5, 2009

~DIA lebih mengetahui~

hati pedih..sedih..kecewa....

tak tau nak mula kan yang mana...

1. kerja yang aku mohon tk dpat kat UiTM
2. Sikap setengah org yang menyakitkan hati
3. Penukaran husband aku yg entah bila???

pada 2 oktober 2009, masa perjalanan nk ke GIANT, husband aku telah mengumumkan sesuatu yang kurang enak aku dengar...mari kita tgk dialog antara kami..

abg : ayang..abg ada 3 cerita nak cerita pada ayang..
aku: ape dia (masa ni hati aku tk sedap dah)
abg : 1 cerita tk bes, 2 cerita kurang bes & 3 cerita bes
aku : nak cerita tak bes dl
abg : yang tak bes ayg tak dapat keje kat sn..(UiTM), yang kurang bes abg dapat tawaran kerja ngn unit ladang, yang bes abg dah minta tlg bos ejas tok abg keje kat kuantan tapi ngn syarat bila ada juruteknik baru kat kuantan automatik abg kena balik Jengka balik...
aku : .....(bisu + sedih + kecewa = mengenang nasib)
abg : jangan lah diam je..cakap la..
aku : (dalam nada marah & menangis..semua org aku marah!!!) &*!!@####((^^^

aku tak tau nk ckp ape..sedih sangat dan yang pasti aku tk tau aku menangis yang mana 1..bagi aku, berita yang bes tu tidak la bape bes bagi aku sebab husband aku bukan ditukar kan ke kuantan tetapi hanya dipinjamkan di sini sahaja maksudnya bila2 masa sahaja dia kena dok kat sn..adik ipar aku nk kawen dah, pastu laki aku jauh...emmm..apa la nasib aku..tak tau sampai bila keajaiban ini akan muncul..yang pasti..pada keesokkan ari nya, aku dh set kan minda aku bahawa hari 3 oktober ini aku taknak nangis2, cukuplah 1 malam aku menangisi..aku nak keje ari ni dengan perasaan gembira..yang berlalu tetap tidak boleh diubah..untuk masa yang mendatang aku harungi dengan redha..


p/s : YA ALLAH.. aku mohon pada mu YA ALLAH semoga aku & suami ku dapat tinggal bersama..aku tidak sanggup berjauhan lagi dengan suamiku...

4 comments:

mEiZ SHA said...

angah tamau laas edih ok..pape roger2 tau..
mish u
;p

myshana said...

dear...sgt sedey juga.saba yea.maybe takde rezeki..n please, do take care ou urself.

luv u always:)

tukang cerita said...

byk2 bersabar ye kak ecah..

NaSha said...

thanks u all..i must b strong..